ŠTA SVE PROIZVOĐAČ TREBA DA ZNA O ZEMLJIŠTU

Cilj je uneti jasnoću u pojmove o zemljištu kao predmetu rada za onoga ko je poseduje i obrađuje.

Čovečanstvo je za poslednjih 150 godina ugrozilo svoju životnu sredinu mnogo vise nego sve tektonske promene u istoriji zemlje.Za dalje preživljavanje su najvažniji parametri:Sunčeva energija, energija vode i karakteristike vegetacije.Kada se iz bilo kog razloga poremeti prirodna ravnoteža, nastaje debalans poravnanja.Tada se zemljište popravlja umesto da se njime upravlja.
Bitno je podsetiti na sve teorije koje su opisale, da je savremeno ratarenje uzgajanje mikroorganizama u zemljištu.
Čovek je svojim činenjem ili ne činenjem, nepravilnom i neblagovremenom obradom, nepravilnim đubrenjem i zaštitom bilja, promenio mikrobiološki sastav zemljišta.Došlo je do degradacije zemljišta.
Produktivno zemljište ili korektan zero humus koji je za sve ove godine opao za duplo, a znamo da je to pojam za kvalitet zemljšta je stvarno stanje.Namnožili su se patogeni mikrorganizmi koji su kolonizirali i ugrozili korisne. Mi dakle iskonski treba da se vraćamo na početak i da lečimo sve ono što smo u prošlosti propustili.
Da bi to ispunili, moramo poznavati i biljke pogotovo kulturne biljke.Ne sme se zaboraviti da su biljke jedina živa bića koja žive u dve sredine.To je zemlja ili Pedosfera i drugi deo nadzeni ili atmosfera. Problemi koje mi opažamo se najćešće javljaju kao posledice i onda mi lečimo posledicu umesto uzrok. Uzrok je u najvećoj meri vezan za pedosferu ili zemljište koje je u direktnoj vezi sa semenom koga sejemo ili koji je u dodiru sa korenkom klice.Za početak uzimamo seme.Seme je generativni organ biljke, nosilac naslednih osobina zadužen za održavanjem vrste.Ali, ono je prvo na udaru u svim sferama, počev od vrste, ishrane do berbe.Ovo je fiziološko pitanje o kome nismo ranije razmišljali.Seme smo ciljano uzeli od koga postaje biljka.
Seme koje liči na komadić drveta ili mrvicu je ustvari nosilac genetskih šifri koje sadrže hiljade informacija.Na pr seme duvana ili lucerke koje iznad sebe ima nekoliko kilograma zemlje gde u toj zemlji treba da napravi rupicu I započne fotozintezu.Sve dok ne izađe na površinu hrani se rezervnom hranom (skrobom) koji amilo procesom stvara hranu za tu klicu.To je ustvari najveći fenomen dosad neotkriven.Kako to da dva organa koja se nalaze u istom semenu rastu u dva različita smera i koji je to trenutak odluke, ne poštujući silu gravitacije rukovodeći se pozitivnim geotropizmom.U čitavom tom procesu iznurenosti, klica i buduća biljka su izloženi raznim stresovima i ugroženi uslovima koji nisu stvoreni.Ovo iznosimo kako bi kod proizvođača stvorili sistematičnost umesto površnosti.
Bavljenje proizvodnjom biljnih vrsta zahteva rad, kako na sebi i proširivanje znanja koje je iznad iskustvenih normi koje smo stekli.

Preduzeće ‘’A&S UNION’’ d.o.o. iz Subotice sa svojim stručnim timom i pomoći fakulteta i institute domaćih i stranih, došlo je do uvoza magičnog oružja da se unapredi sve ono što je do sada propušteno.
TO MAGIČNO ORUŽIJE ZOVE SE RM AGRO PLUS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>