PAULOWNIA BELLISSIA UPISANA U REGISTAR ZAŠTIĆENIH BILJNIH SORTI

FIRMA ’’A&S UNION’’ D.O.O. ZAVOD  ZA  NOVE  TEHNOLOGIJE  SUBOTICA ,

OBAVEŠTAVA  POSLOVNE PRIJATELJE I SVE DOSADAŠNJE KUPCE I SVE BUDUĆE KUPCE SADNICA BRZORASTUĆEG DRVETA PAULOWNIA BELLISSIA, DA JE ISTA UPISANA U REGISTAR  ZAŠTIĆENIH  BILJNIH  VRSTA  ZA SRBIJU I EVROPSKU  UNIJU  DO 2047 GODINE.

OVO JE ZA  SADA JEDINA  ZVANIČNA REGISTRACIJA PAULOWNIJE  ZA PROSTORE SRBIJE I ČLANICA.  EVROPSKE UNIJE.

NOSILAC PRAVA JE OVLAŠĆENI ZASTUPNIK FIRMA ’’A&S UNION’’D.O.O. SUBOTICA, IVE ANDRIĆA 7.  PREKO OPLEMENJIVAČA ’’BIO TREE ’’ LTD, ILIENSKO SHOSE 8, SOFIJA IZ BUGARSKE.

ZA SVE KOJI ŽELE DA SE INFORMIŠU O REGISTRACIJI ZAŠTIĆENIH BILJNIH SORTI, TO MOGU DA UČINE ODLASKOM  NA SAJT,

http://www.uzb.minpolj.gov.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=233%3A2012-04-03-23-33-54&Itemid=14&lang=sr

IDETE NA REGISTAR ZAŠTIĆENIH BILJNIH SORTI. POD BROJEM 328 I  329 SE NALAZI PAULOWNIA BELLISSIA. BR.REŠENJA O DODELJIVANJU PRAVA UPISA U REGISTAR ZAŠTIĆENIH BILJNIH SORTI JE  BR.321-01-01676/2/2016-11.

ZA EVROPSKU UNIJU JE  CPVO SA SEDIŠTEM U FRANCUSKOJ  OD  07.04/ 2016 GOD. POD BR.3417

NAPOMENA,

U PROMETU I NA TRŽIŠTU SE U SRBIJI I NEKIM SUSEDNIM DRŽAVAMA, POJAVLJUJU SAJTOVI I REKLAME ZA PRODAJU  RAZNIH VRSTA SADNICA PAULOWNIJE. KOD KUPOVINE TAKVOG SADNOG MATERIJALA TREBA OBRATITI PAŽNJU DA LI PONUĐAČ IMA REŠENJE O UPISU U REGISTAR U SRBIJI ILI IMA KUPLJENU LICENCU ZA PROIZVODNJU I PROMET OD STRANE BAZNOG OPLEMENJIVAČA I GDE SE ON NALAZI. TO ĆE ZA EVENTUALNU INSPEKCIJU BITI VEOMA VAŽNO ŠTA SE NA TERENU PRODAJE I SADI, DALI JE TO INVAZIVNA VRSTA ILI KAKVA JE GENETSKA MODIFIKACIJA I SA  KAKVIM JE POREKLOM. OSIM TOGA KOD EVENTUALNOG DODELJIVANJA SUBVENCIJA ZA SADNJU I UČEŠĆE NA TENDERU U OPŠTINAMA, TO ĆE IMATI PRESUDAN ZNAČAJ. SVE ŠTO NIJE U SISTEMU UPISA U REGISTAR ZAŠTIĆENIH BILJNIH VRSTA MOŽE SE SMATRATI NEZAKONITO. NAŠA NAMERA NIJE DA BILO KOGA PROZIVAMO, ALI RADI SIGURNOSTI KUPACA JE IDEJA DA SE PRE KUPOVINE PROVERI, LICENCNO PRAVO, SERTIFIKAT I INVAZIVNOST.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>